Sådan kan du lave dine egne smykker

Sådan kan du lave dine egne smykker

Er du klar til at lære at lave dine egne smykker? Har du en idé om at lave et lækkert smykke og blære dig med det? Selvfølgelig har du det. Og det ligger måske ikke så fjernt ude i fremtiden.

Dine dage som smykkemager kan være lige ved at starte. Det er altid sjovt med nye udfordringer og en smykkeudfordring, kunne sagtens være næste. Det er vildt sjovt, når du først kommer i gang.

Om det er komplekse eller mere simple – nok de simple i starten – er der råd og mulighed for det. Udforde dig selv, lav et lækkert smykke. Det giver med garanti en masse streetcredit.

Smykker går aldrig af mode

Måske er det lidt et overstatement, det kan jo være smykker går af mode en dag. Men overvej det lige, en tid hvor ingen bærer smykker, det lyder mærkeligt. Det lyder også en smule dystopisk.

Derfor er det både god underholdning at begynde at lave smykker. Det kan også være en indbringende hobby. Så kan du tjene lidt penge fra værkstedet – det lyder vel ikke helt dumt?

Før vi kommer for godt i gang, gør vi vist godt af lige at slå hælene i jorden. Lær først smykkernes abc, før du står og laver flotte smykker i værkstedet.

Det kan dog ikke skade, at du har ambitioner i hovedet, det kan jo fremme processen en del. Se om ikke det er sjovt – du kan altid søge inspiration hos succesfulde smykkesælgere – som Smykkemester.

Træn dine fingerfærdigheder

Har du styr på knob eller lignende, er du måske allerede godt på vej. Det er nemlig en stor fordel, hvis du er fingernem og ikke er født med ti tommelfingre – det gælder ikke kun for smykkeproduktion.

I starten vil du gøre klogt i at finde et simpelt og hyggeligt projekt, måske hvor hele familien, kæreste eller venner kan inddrages.

Forsøg jer ad med noget simpelt, f.eks. perler og tråd. Det er næsten umuligt at komme galt afsted med. Du vil strakt opleve, hvor behageligt og afslappende, det er at have et lille smykkeprojekt.

Hvis det derefter kribler for at lave noget mere kompliceret, er der ikke nogen, der bremser dig. Det er bare med at komme i gang og få bestilt noget nyt materiale, der er mere udfordrende.

Du har styr på det hele

Som produktionen begynder at skride frem, kan du genfinde drømmene om en mindre smykkeproduktion. Hvis det hele går som smurt, kan du selv have en forretning som Smykkemester en dag.

Der ligger en masse gode gaver i smykker. Det er altid nemt for en smykkemester at finde en god julegave, fødselsdagsgave mv. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Så som alt andet her i verden. Du starter i de små med lave mindre smykker, du går med og er glad for. Derefter bliver du bedre og får lige pludselig for mange smykke til, så de bare ligger og flyder.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *