3 retter du kan lave på bål

3 retter du kan lave på bål

Når sommeren endelig nærmer sig, er der også mange, som sætter gang i bålstedet. At have gang i bålet i haven og lave mad over det er nemlig en rigtig hyggelige sommeraktivitet, som de fleste kan være med på. Og så er der simpelthen så mange skønne retter, man kan lave på bål – både når det kommer til hyggelige snacks, desserter og rigtige måltider.

baalsted.dk kan du finde det helt rigtige setup til dit bålsted, og ellers handler det egentlig bare om at fylde dit køleskab med lækker mad, som du kan tilberede på bål.

En lækker gryderet

Hvis man gerne vil lave et rigtigt, mættende måltid over bål, kan man eventuelt overveje at lave en omgang gryderet. Først og fremmest er det en god ide, fordi det egner sig godt til bål og er ret overskueligt, fordi det hele bare smides ned i en gryde. Derudover har du mulighed for at tolke denne ret, som du vil, og du kan egentlig bare kigge, hvad du har i køleskabet og lave gryderetten ud fra det.

Her skal du egentlig bare have en gryde til at stå over dit bålsted – eventuelt på en rist – og så kan I sammen sidde omkring bålet og skære de forskellige ting ud, som I gerne vil have i gryderetten. Det kan både være en lækker grøntsagsgryderet, men man kan selvfølgelig også sagtens putte noget kød i og lade det stå og simre. Så er der rigtig bålstemning.

Snobrød og pølser

Hvis man ikke synes, at det er nødvendigt med en stor og mættende ret, og egentlig heller ikke har specielt meget forskelligt i køleskabet, så kan I også bare lave en omgang snobrødsdej og eventuelt nogle pølser, hvis I har det.

Snobrød er helt perfekt at lave over bål, fordi det for det første smager rigtig godt, og fordi man for det andet virkelig får fornemmelsen af at lave sin egen mad. Så hvis man også gerne vil have, at der skal være mere aktivitet i at være ved bålstedet, så er snobrød en rigtig god ide – og så er dejen super nem at lave.

Pandekager og s’mores

Når det endelig bliver desserttid, er der selvfølgelig også lidt forskellige muligheder i forhold til desserter på bål. En af de mest klassiske desserter på bål, som også lidt er i snobrødskategorien, er selvfølgelig s’mores – eller den mere danske version; skumfidus med mariekiks. Her skal man egentlig bare bruge skumfiduser og kiks, og hvis du har noget ekstra chokolade i køleskabet, er det også godt.

Hvis I er så smarte, at I har en pande, som kan bruges over bål, så kan I også prøve at lave jeres egne pandekager. De kan blive super lækre, og er en rigtig dejlig dessert at nyde omkring bålstedet. Så der er faktisk et hav af forskellige retter, I kan nyde sammen om bålet, når det endelig er sommer.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *