Sådan opbevarer du luftpistol og kugler

Sådan opbevarer du luftpistol og kugler

Alt efter hvilken type luftpistol du har er der forskellige regler omkring opbevaring og tilladelser som du selvfølgelig skal overholde.

Et er selvfølgelig hvad der er sikkert, men hvad er også praktisk og smart?

Vi stiller skarpt på i denne artikel hvordan du opbevarer din pistol og dine kugler bedst.
Da det er vigtigt altid at overholde gældende lovgivning starter vi dog ud med lidt generel info om denne.

Hvad siger loven?

Du kan bruge en luftpistol både for sjov, men også til jagt. Mange synes det er et perfekt våben hvis man som hobby gerne vil skyde til måls, men selv om du altså kun bruger dit våben på din egen grund og for sjov, så skal du alligevel overholde reglerne.

Har du jagttegn må du eje en hvilken som helst type luftpistol.

Er du over 18 år må du også eje en luftpistol uden yderligere regler, så længe den er under 4,5 mm.
Køber du en luftpistol på 4,5 mm. eller derover så skal du have våbentilladelse, og pistolen skal opbevares korrekt i aflåst skab i hht. den danske lovgivning.
Er din pistol Co2 drevet, og skyder med metalhagl så skal du også have tilladelse uanset om det er over eller under 4,5 mm.

Opbevaring af luftvåben

Ejer du et våben har du pligt til at opbevare dette korrekt, det er for at undgå at det bliver brugt af de forkerte personer, og evt. stjålet.

Der findes to typer opbevaring, det man kalder permanent opbevaring og midlertidig opbevaring.

Den permanente opbevaring, gælder opbevaring på den adresse hvor våbnet er registreret.

Våbnet skal opbevares i et dertil godkendt støbt boksrum, eller et våbenskab. Vejer våbenskabet under 1000 kg skal dette yderligere boltes fast til gulvet.

Nøglen skal gemmes et forsvarligt og sikkert sted.

Opbevaring af ammunition

Der findes et stort udvalg af ammunition til luftvåben, skyder du med kugler kan du få dem i både plast, metal, kugler i forskellige farver, bionedbrydelige kugler osv.

De kan købes i praktiske beholdere de fleste steder, men det er noget billigere at købe dem i poser.
Mange bruger condibøtter til at opbevare deres kugler i. Det smarte er at du kan få condibøtter i mange forskellige størrelser, og de er nemme at stable, åbne og lukke.

Du kan også få rumdelere til condibøtter så du f.eks. kan opbevare fire typer af kugler i samme beholder.

Condibøtter er relativt billige, og det er nok en af grundene til at mange bruger condibøtter til at opbevare deres kugler til pistol i.

Køb af pistol

Du kan få rigtig mange forskellige luftpistoler med mange forskellige funktioner. Pistoler kan købes i mange våbenhandlere, men også online.
Det bedste du kan gøre hvis det er din første luftpistol du skal købe, er at søge rådgivning om valg osv. der hvor du køber.
Priserne varierer også meget. På https://luftpistol.net finder du f.eks. et stort udvalg af luftpistoler i forskellige prisklasser og med forskellige funktioner. Giv dig god tid til at se hvad der er af muligheder inden du vælger.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *