Bryg dit eget øl

Bryg dit eget øl

Specialøl stiger i popularitet, og har gjort det gennem de seneste par år. Den nye interesse for specialøl har givet mere plads på markedet til flere mikrobryggerier. Hvis du er en af dem, som gerne vil prøve kræfter med at brygge din egen øl eller starte et mikrobryggeri, kan du læse mere her.

Find den rette starterøl

Hvis du ikke har prøvet at brygge øl før, så kan det være en meget teknisk proces at lære. Du kan nemt finde hjælp til bryg dit eget øl gennem de mange starterpakker, som giver dig alt, hvad du skal bruge, og de rette materialer. Det er som regel nemmest at starte med at brygge lysere øl, men du kan nemt finde rådgivning hos forskellige forhandlere, hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte dit øleventyr.

Lær værdien af gær

Uden gær findes der ikke øl. Malten, humlen eller hveden vil ikke kunne omdannes til øl, hvis du ikke har gær til stede. Det er også gæret, som omdanner sukker til alkohol, så du får procenter i din øl. Før gæret kan virke, skal det bruge de rette omgivelser. Det er især, at der skal være føde til stede i form af fx sukker og den rette temperatur. Hvis din gær er død, vil den ikke kunne lave øl. For at holde din gær levende og aktiv, kan du med fordel bruge spraymalt. Spraymalt blandes med kogende vand, hvorefter spraymalten køles ned til omkring stuetemperatur. Når blandingen af vand og spraymalt har den rette temperatur, kan du tilsætte din gær.

Begynd at sælge din øl

Det er dyrt at skulle købe ind til at brygge din egen øl. Tønder, gær og spraymalt er ikke ligefrem gratis. Heldigvis sørger det store marked for, at der er et publikum til din øl. Hvis du bruger en eftermiddag på at sætte dig ind i de tilladelser, som du skal bruge for at kunne sælge din øl, så kan du faktisk ende med at få en hel virksomhed ud af det. Du kan sagtens holde dit bryggeri på hobbyniveau, hvor du kun sælger dine produkter på forskellige markeder, hvis du ikke føler dig klar til at kaste dig ud i at blive selvstændig.

Gør bryggeri nemmere

Det er en langvarig proces at skulle brygge sin egen øl, men heldigvis er der måder, hvorpå du kan gøre det en smule nemmere for dig selv. Når du skal blande de forskellige ingredienser, kan du spare en del muskelkraft ved at investere i en ordentlig røremaskine. Hvis du gerne vil sikre, at du finder den bedste røremaskine til dine behov, kan du finde hjælp på guiden, som du kan finde på røremaskine.dk.

Det bliver nemmere at brygge øl, jo større mængder du gør det i, men det bliver også sværere at arbejde med håndkraft. Med en røremaskine bliver jobbet klaret for dig. Du vil sagtens kunne finde en røremaskine, der passer perfekt ind i dit køkken. Ved at lave større mængder ad gangen, er det også nemmere for dig at få et mere ensartet resultat, hvilket er en fordel, hvis du har planer om at sælge. Her kan du med fordel investere i bryggetønder, som kan indeholde flere liter, end den, som du får med i et startsæt.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *