Sådan fungerer undervandsjagt

Sådan fungerer undervandsjagt

Er du vild med vand? Og er du af andre altid blevet beskrevet som værende lidt af en vandhund, hvorfor du heller ikke har kunne få nok af de lokale svømmehaller, pools i udlandet og de mange farvande og strande, der findes både herhjemme og andre steder i verden? Så kan det være, at bør tage din iver efter vand til det næste stadie – og det kan du blandt andet gøre ved at tage et kig på de mange muligheder, der byder sig med undervandsjagt.

Lyder det spændende? Så læs mere om det lige her nedenunder.

Når du gerne vil føle et kick ved at ramme plet

Undervandsjagt adskiller sig markant fra den normale jagt, der foregår i de danske skove. Her er det fisk, der jages sammen med det kick, som det giver, når man endelig får et bytte på krogen. Det hele foregår under vandet og med enten en harpun eller et håndspyd, alt efter hvad man føler sig mest tryg ved. Man er derfor på fiskenes territorie, og derfor er det også vigtigt, at man opfører sig og agerer herefter. Og derfor skal du vide, hvordan du kommer bedst i mål med din undervandsjagt.

Du skal være en habil og rolig svømmer

Du gør nemlig ikke brug af andet udstyr til undervandsjagt end dit våben. Det betyder, at du på egen hånd skal kunne bevæge dig frit og lydløst rundt i vandet for ikke at skræmme det liv, som du så gerne vil have fat på. Du skal derfor være en habil svømmer, men samtidig være klar over, at undervandsjagt ikke foregår på alt på dybt vand. Derfor er der ingen grund til at frygte, at der skal ske dig noget, så længe du er tryg i vandet og finder det interessant at bevæge dig i det. Du skal have en ro og en afslappethed for at kunne nyde det hele fuldt ud.

Når du har fundet den rette harpun, har du i virkeligheden ikke brug for andet udstyr til undervandsjagt – så det er bare med at komme afsted.

Det er en fordel at træne din vejrtrækning

Når der ikke gøres brug af blandt andet iltflakser og andre former for beholdere af luft, så du kan opholde dig under vand længere tid ad gangen, kan det også være en fordel at træne sin vejrtrækning. På den måde vil du have lettere ved at holde den i ro, men også holde vejret i længere tid. Og jo længere tid du kan opholde dig under vandet ad gangen, jo større sandsynlighed vil du have for at få fat på de fisk, som du er på jagt efter uden at skræmme dem væk.

Find alt den viden du behøver online

Hvis det er noget, som du synes, der lyder spændende, så bør du tage et kig online allerede i dag, hvor du finder alt den viden og de informationer, som du skal bruge, når du gerne vil i gang med en ny hobby på vand. Du kan for eksempel kigge inden for hos Undervandsitetet og hermed også lære om de teknikker og det udstyr til undervandsjagt, du bør kende til, før du bevæger dig ud i vandet med dit våben.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *