Aktiver din fugl med legetøj

Aktiver din fugl med legetøj

Når man ser et fuglebur for sit indre blik, så ser man typisk et bur med en pind, som fuglen sidder på, måske en gynge og måske et spejl. Og så er der selvfølgelig en madskål og en vandskål. Men det er på ingen måde nok underholdning for en fugl, ligegyldig hvilken fugl du har, så er det vigtigt, at den har noget at give sig til. Den skal have fuglelegetøj, ligesom katte skal have kattelegetøj og så skal den i det hele taget aktiveres med små lege og udfordringer. Ellers keder den sig og bliver trist.

Forskellige slags fuglelegetøj

Der findes rigtig mange former for fuglelegetøj, og det er ikke til at vide, hvad lige præcis din fugl har lyst til at lege med. Derfor bør du anskaffe dig meget forskelligt fuglelegetøj. En god startregel er, at du bør finde noget med mange forskellige farver, former, lyde og funktioner. Jo mere et stykke fuglelegetøj kan, des bedre er det. Der skal både være noget at klatre på, noget at bide i, noget at kigge på og noget, man kan undersøge. Når du har flere stykker legetøj, kan du også med fordel skifte ud og bytte rundt en gang imellem, så der sker lidt forandringer i buret.

Hold fuglen nysgerrig

I fugles naturlige habitat bruger de mange timer på at lede efter mad, men den tid sparer en fugl i et bur, hvor al maden er serveret for den. Det betyder, at der er utrolig meget tid til overs, og den tid kan godt blive meget lang og triviel for en fugl. Derfor kan det være en god ide at give fuglen små opgaver, som den skal løse for at få sin mad. Man kan begynde i det små med at placere et stykke papir over madskålen, som fuglen så skal flytte. Siden kan man begynde at pakke mad og godbidder ind i æsker eller rør, som fuglen så skal gennemskue, hvordan den kommer ind i. På den måde holder du gang i fuglens naturlige nysgerrighed, og holder dens hjerne beskæftiget.

Husk at lade fuglen komme ud

Hvis du har en fugl i et bur i stuen, er det meget vigtigt, at du giver den lov til at komme ud og flyve lidt rundt en gang imellem. Et bur er ikke optimalt for en fugl, fordi den ikke får mulighed for at strække vingerne og få den motion, den har brug for. Fuglen skal gerne have lov til at være ude af buret i fire timer om dagen. Træn det med din fugl og start måske med at lukke den ud i et mindre rum, hvor du nemmere fanger den ind igen. Du kan også bruge fuglens yndlingsgodbidder eller fuglelegetøj til at lokke fuglen tilbage i buret. Vær fog meget opmærksom på ikke at komme til at åbne et vindue, når fuglen er ude af buret, for så risikerer du, at den slipper ud og ikke kan finde hjem.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *