Tag kaffebrygningen til next level

Tag kaffebrygningen til next level

Er du en af dem, der bare elsker kaffe? Kunne du godt tænke dig at gøre mere ud af at lave din egen kaffe? Så er du landet på det rigtige sted. Spørger man nemlig en rigtig kaffeentusiast, så er kaffe meget mere end bare kaffe. Der findes mange forskellige typer kaffebønner, som man kan riste på forskellige måder, så de smager forskelligt. Man kan bruge en masse forskelligt udstyr og man kan blande kaffebønnerne på en måde, så man finder frem til sin helt egen nye yndlingskaffe.

At lave sin egen kaffe kan blive lidt af en hobby – men en god og hyggelig en af slagsen. Der kan være flere grunde, der trækker i en, når man overvejer at begynde at lave sin egen kaffe. Der er også flere gode aspekter i det:

  • Man er sikker på, hvad kaffen indeholder
  • Man får en meget mere frisk kaffe
  • Man kan designe sin kaffe præcis som man ønsker
  • Man får en masse hyggelig tid til at gå med at lege med kaffebønner, metoder og sammensætninger

Når man køber en pose kaffepulver i supermarkedet, så er alt jo lavet på forhånd og man skal bare blande det med vand. Der står rigtigt nok bagpå posen, hvad den indeholder, men hvor meget af det er det rene produkt og hvad er alle mulige tilsætningsstoffer, som du aldrig ville putte i din egen hjemmelavede kaffe?

Samtidig så smager kaffen ens hver evig eneste gang. Synes du, at den mangler et strejf af noget, så er det bare ærgerligt, da den er produceret på forhånd. Det kan godt blive lidt ensformigt i længden. Når man rister sin egen kaffe, så er det lidt ligesom, når man laver sin egen friskpressede juice. Man får en helt anden, mere ren og frisk smag ud af det.

Derudover, så kan man eksperimentere med en masse forskellige metoder og kaffebønner, så man kan nå frem til den smag, der bare er ens yndlingssmag. Det er dog en udfordring at nå dertil. At lave sin egen kaffe er en kunst, og det kan være svært at ramme den ønskede smag – især i starten, hvor man lige skal lære det.

Start med at købe ristede kaffebønner til din kaffe

Er du ikke helt klar til at starte på selve kafferistningen, så kan du købe bønner, der er ristet i starten. Dette gør selve processen en del nemmere i forhold til at eksperimentere med smage, da bønnerne er ristet på samme måde hver gang, når de er købt ristet. Så kan du altid efterfølgende gå et skridt tilbage i processen og begynde at riste dine egne kaffebønner og finde frem til den rigtige smag.

Vil du lave filterkaffe eller espresso?

Du kan enten vælge at lave din kaffe som filterkaffe eller som espresso. Uanset hvilken form, du vælger, så skal du først og fremmest ud og investere i en kaffekværn, så du kan kværne dine kaffebønner. De gode kaffebønner kan enten købes friske fra lokale risterier, eller man kan købe dem på nettet.

Sådan opbevarer du kaffebønnerne bedst muligt og bevarer den gode smag

Det er ikke helt lige meget, hvordan du opbevarer dine kaffebønner. De skal allerhelst ligge i et mørkt og køligt rum ligesom kartofler. Nogle lægger dem ind i køleskabet. Her kan du bare risikere, at fugten i køleskabet går ind og ødelægger kaffebønnernes smag. Har du en kælder med et viktualierum eller et køligt skab, så vil det helt sikkert være det mest optimale sted for opbevaring af kaffebønner.

Der findes flere forskellige bryggemetoder. Smagen på kaffen afhænger af, hvor groft kaffebønnerne er kværnet samt hvor hurtig gennemløbstiden er. Desto langsommere gennemløbstiden er, desto mere bitter bliver kaffen, og er gennemløbshastigheden for hurtig, så kan du risikere, at kaffen mister smag. Hvor hurtig gennemløbstiden skal være afhænger også af, hvor grove bønnerne er kværnet. Den eneste måde at finde ud af den rette gennemløbstid på ved netop din maskine, er ved at prøve sig frem til du har lært den at kende.

Hvad koster det at anskaffe sig en god espressomaskine?

Som så mange andre hobbyer, så er det ikke helt billigt at starte op på at lave sin egen kaffe. Det kræver noget udstyr. Skal du have en espressomaskine af god kvalitet, så kan det nemt løbe op i omkring 5.000 kr. Lad være med at købe noget billigt discount – det vil du helt sikkert komme til at fortryde, for det vil helt sikkert blive afspejlet i den kaffe, som du laver.

Så er det bedre at vente lidt længere tid og spare nogle flere penge op, så du kan komme godt fra start. Alternativt kan du tage et lille kviklån eller lignende, hvis du bare brænder for at komme i gang. Sørg blot for at der er luft nok i budgettet, så du kan betale lånet tilbage igen inden for en overskuelig fremtid. Det skal du lige læse op på, inden du underskriver en låneaftale.

Et online lån kan du ansøge på et øjeblik og ofte har du pengene på kontoen den samme dag, som du ansøger. Har du fundet drømmemaskinen på tilbud lige nu og her, så kan det måske også godt betale sig at tage et lille lån med små omkostninger, hvis du samlet set sparer mere ved at slå til, mens den gode kvalitetsmaskine er på tilbud. Gør også dig selv en tjeneste ved at købe gode kaffebønner frem for de billige.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *