Tag endelig et luftgevær med i sommerhus – men husk sikkerheden

Tag endelig et luftgevær med i sommerhus – men husk sikkerheden

Hvad plejer du at lave når du er i sommerhus? I bader sikkert, spiller fodbold eller kroket og slapper af i solen, men der er også mange andre sjove ting man kan lave.

Det lækker at kunne komme i sommerhus, specielt hvis man bor i byen. Storbyen er i hyggelig om sommeren. Man kan gå rundt i gaderne, sætte sig i parkerne, og man kan få sig en lækker is. Men det kan også blive for meget. Når solen bager ned, og varmen stiger op som dis fra asfalten, så er det ikke det bedste sted at være. Nej, men skal ud af storbyen, og her er et sommerhus det perfekte sted. Faktisk, jo mere alsidiges, jo bedre.

Hvis man har natur omkring sig, sol i skyen og varme i kroppen, så kan det blive en perfekt sommerferie, men man skal også hygge sig med at lave et eller andet. F.eks. kunne man skyde med luftgevær. Det lyder måske voldsomt, men det er det ikke, og det er umådeligt sjovt.

At skyde med luftgevær i den frie natur, er en af de store fordele der er ved at komme ud af byen, men man skal passe på. Der er en fare forbundet med skydning, helt generelt, så her kommer en guide til nybegynderen som gerne vil have det lidt ekstra sjovt i sommerhuset.

Køb et luftgevær på tilbud

Hvis man aldrig har prøvet at skyde med et luftgevær før, og man ikke lige har adgang til at låne et, så skal man købe et. Men der er ingen grund til at købe et vildt dyrt gevær som det første. I stedet bør man finder et som er på tilbud.

Der er løbende geværer af høj kvalitet på tilbud, så det er bare med at holde øje. Hvis i mange der tager afsted sammen, er det også en god ide at købe mere en et, men det er ikke et problem hvis de er på tilbud og i alle lægger i puljen til dem.

Man skal naturligvis heller ikke købe noget billigt bras som går stykker efter fem skud. Derfor er det en god ide at læse anmeldelser på internettet af de luftgeværer som er på tilbud.

Sikkerheden skal være den højest prioritet

Det er meget vigtigt at i prioritere sikkerheden. Et luftgevær er ikke et haglgevær, men man kan stadig komme slemt til at skader. Derfor er der et par regler som i altid bør følge når i tager i sommerhus for at skyde med luftgevær.

  • Lad ikke geværet ligge fremme ladt: Hvis i ikke bruger geværet, så skal i aflade det. Lad være med at glemme det på spisebordet, fuld af patroner. Tag dem ud og lig det tilbage i posen eller kassen.
  • Drik ikke for meget alkohol: Kolde øl hører sig til på en sommerhustur, og jo mere man for indenbords, jo bedre en ide lyder det at skyde et par kugler afsted. Men som alle ved, kan man komme galt afsted hvis man er for fuld. Derfor bør i aldrig drikke for meget alkohol når i skal ud og skyde. Og for Guds skyld, lad være med at tage det frem klokken tre om natten når i alle ligger og roder rundt på græsplænen.
  • Peg ikke et ladt gevær mod nogen: Det siger lidt sig selv, men selvom man tror man har styr på det, så kan det hurtigt gå galt. Lad derfor værd med at pege geværet på nogen.
  • Tjek at alle står bagved dig: Inden du lægger an til et skud, så tjek at alle står bagved dig.
Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *