Tag på vandreferie i Tyrkiet

Ferier er dejligt. Det er her vi har tid til at opleve ting vi ikke oplever derhjemme. En af de meget populære typer af ferier er vandreture. Der er mange der godt kan lide en aktiv ferie, og på denne måde får du både en aktiv ferie, og ovenikøbet for du chancen for at få set en hel masse smuk natur, som ikke ligner den natur du går rundt i herhjemme. Nogle kan godt lide at vandre alene, andre to og to og andre i grupper.

Vær opmærksom på

Tyrkiet er generelt et meget fredeligt land, men som de fleste ved, har nogen af nabolandene krig og problemer med terror. Derfor er det en god ide at holde sig ca. 1o km fra grænsen mod Syrien og Irak, da disse to lande er præget af store problemer.

Udover dette skal du være opmærksom på at hvis du rejser i Ramadanen, som er fra d. 6 maj til 3 juni, vil nogle ting være anderledes. For det første er der mange butikker der holder lukket, generelt vil her være mere stille. Udover dette vil der ved nogle rejsemål ikke være mulighed for at få serveret alkohol.

Vandreferie i Tyrkiet

Der er rigtig mange smukke steder at tage på vandreferie i Tyrkiet, og hvis du alliere dig med en vandreguide, er du også sikker på at du ikke vandrer steder hvor det ikke er sikkert. Vandreture i Tyrkiet byder på en overvældende smuk natur der skiller sig meget ud fra den natur vi kender herhjemme. Udover smuk natur, vil du også møde en masse spændende kultur på din vandretur.

Kappadokien

Et af de områder der tiltrækker rigtig mange vandretursister er Kappadokien der ligger nær byen Nevsehir, lige midt i Tyrkiet. Her vil du virkelig få en på opleveren. Landskabet er smukt, forunderligt og anderledes, og du finder masser af attraktioner og små hyggelige byer langs din vandrerute. Her vil du vandre gennem byer hvor bygninger og klipper går ud i et. Du vil vandre gennem fantastiske klippeformationener og eventyrlige dale.

Byerne i Kappadokien

I selve byen Kappadokien vil du føle at du træder lige ind i en magisk tegnefilm eller eventyrfilm. Noget af det rigtig spændende du kan opleve her er at bo i et af de hoteller der er hugget ind i klipperne.

Ortahisar

Hvis du gerne vil se en kegleformet klippe der stikker 100 meter om mod himlen, så er du kommet til det rette sted. Herudover finder du et museum der har tableauer der viser masser af ældgamle traditioner, fremstilling af druesirup og meget andet.

Dalene

Som nævnt ovenfor, så kan du finde eventyrligt smukke dale i Kappadokien. I dalene finder du smuk natur, men også underjordiske huler, smukke kirker, marker med majs, squash og abrikoser og meget andet. De tre mest populære dale har navne der kunne være taget ud af en ringenes herrer film, og rummer alle tre fantastiske oplevelser som du kan se til fods.

  • Göreme dalen

Her finder du meget flotte kirker der stikker ud af klipperne. Disse er alle super velbevarede og fremstår fascinerende smukke med masser af fine detaljer.

  • Zelve dalen

Tilbage i middelalderen boede der munke i denne dal. Senere har dalen været hjemsted for muslimske fårehyrder. Derfor finder du både gamle munkehjem, kirker og en enkelt lille bitte moske. Der bor ikke længere nogen i dalen, men den besøges af turister året rundt. Mange af huleboligerne er desværre faldet sammen i årenes løb, derfor må man ikke gå ind i hulerne der stadig står.

  • Ihlara dalen

Denne dal er hele 15 km lang og i bunden af den løber der en smuk flod der er omgivet af smukke marker med masser af farver. Dalen omkranses på begge sider af klippevægge der rejser sig op til 150 meter. I denne dal finder du en lille landsby. Når du på din vandretur har brug for et hvil og en god frokost kan du slå dig ned her, og spise en dejlig frokost på små platforme ude i floden

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *