Flere og flere danskere dyrker yoga

Flere og flere danskere dyrker yoga

Østens vinde har sandelig blæst ind over Vesten, og har med sig taget krydderier, kultur, religioner og ikke mindst yoga. Over de sidste par år har flere og flere danskere påbegyndt deres rejse ind i yogaens univers med solhilsner og indre ro. For nogle er det en sund og sjov sportsgren og for andre en vej til selverkendelse og kærlighed. Uanset grunden er flere og flere begyndt at dyrke yoga, ligesom flere og flere danskere også er blevet inspireret af østens religioner – typisk Hinduisme eller Buddhisme. De to behøver dog ikke at gå hånd i hånd, det gælder om at finde den vej der er rigtig for dig.

Yogierne har mere end seksdoblet sig de sidste 20 år

Nye rapporter viser, at yogabevægelsen har bredt sig eksplosivt de sidste 20 år i Danmark. Det betyder, at yogamarkedet vækster kraftigt, og flere og flere yogainstruktører bliver uddannet, og åbner deres egne skoler, så alle kan få glæde af det. Det viser sig også, at de fleste yogaudøvere er kvinder, og det er altså et smukt søsterskab, man kan blive en del af – og den kække og lidt følsomme mand vil måske være hurtig og sige, at det da er det perfekte sted at møde sin fremtidige udkårne. Det kan dog også være en vej til velvære for både mænd og kvinder, hvilket er en af hovedsagerne til, at så mange søger imod yogabevægelsen.

3 gode grunde til at dyrke yoga

1 Frigørelse af kroppen

En typisk respons når folk hører om yoga er, at de måske gerne ville prøve det men, at de har både fodbold ben og er stive som det stiveste bræt! Det er måske sandt, men det er det fantastiske og tiltrækkende ved yoga. Efter blot få gange på yogamåtten vil du opleve en større smidighed og kontakt med kroppen, og du vil kunne nå gulvet med hænderne på ingen tid – endda med strakte ben. Det er også den perfekte måde at komme computerkroppen til livs.

2 Selvkærlighed

Det nye sort er hverken orange eller janteloven. Nej, det nye sort er kærlighed til sig selv og andre, kombineret med en indre ro.
Det kan være et projekt i sig selv at finde op og ned i yoga, at få startet op, finde de rigtige redskaber og så videre og så videre. Det at være med på bølgen går dog imod selve ideen med yoga, som blev skabt for flere tusind år siden, nemlig at give slip. Yoga kan altså hjælpe med at give slip på nogle af de roller og bekymringer, der tynger en, og i stedet finde kærligheden til sig selv.

3 Øget sundhed

Når du dyrker yoga, skaber det en øget bevidsthed om din krop. Yoga har dog den ekstra bonus, at du ikke kun bliver opmærksom på din krop, når du træner, men også på generelt at træffe sunde valg og høre dine og din krops signaler.

Det mest nødvendige for den bedste yoga oplevelse

Den bedste yoga oplevelse får du, hvis du har dine forudsætninger på plads. Her taler vi både den mentalitet du går ind til det med, hvilken lærer du har valgt, hvilken gren af yoga du vil praktisere, og ikke mindst det lidt mere materielle. Her er yogamåttet det vigtigste og eneste du skal bruge for at komme i gang – men hvordan finder man den rigtige yogamåtte?

Når du skal finde din drømme yogamåtte, som mange andre danskere, skal du både tage højde for farve og stil, men endnu vigtigere for dens tykkelse, materiale, overflade mm. Tykkelsen har noget at sige i forhold til komfort og balance. Den tykke er mere komfortabel og leder til færre rygsmerter men mindsker til gengæld balancen, hvilket er vigtigt i yoga. De 4-5 mm kan anbefales så du ikke går helt galt i byen.

Du gør også dig selv en kæmpe tjeneste ved at få dig en yogamåtte, der er skridsikker og sørge for, at både længde og bredden på din måtte passer. Hellere for stor end for lille.

Til sidst er der materiale. De fleste måtter er lavet af bomuld eller naturgummi. Du bør derfor vælge bomuld, hvis du skulle være allergisk overfor latex.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *